fbpx

Historie

In 1996 hebben André en Hannie Haverkamp de fundering van ons familiebedrijf gelegd. Ons bedrijf werd gestart vanuit een bouwkeet van 100 vierkante meter, die naast de woning van André en Hannie stond. Toen het aantal opdrachten gestaag groeide, wisten steeds meer opdrachtgevers de weg naar ons kantoor aan de Heide in Sint Nicolaasga te vinden. Ons bedrijf, dat toen nog bekend stond onder de naam “Bouwkundig reken- en tekenbureau André Haverkamp”, groeide in vijf jaar uit tot een begrip in de regio.

De vraag werd groter, ons team werd uitgebreid en we realiseerden ons dat we langzamerhand uit onze vertrouwde bouwkeet aan het groeien waren. In 2001 maakte onze bouwkeet dan ook plaats voor een toonaangevend pand aan de Tsjûkemarwei in St. Nicolaasga. Een pand dat met passie en toewijding is ontworpen door André Haverkamp zelf.

In de daaropvolgende jaren bleef ons team hard werken aan de toekomst van “Bouwkundig reken- en tekenbureau André Haverkamp”. In 2006 was het tijd voor de volgende stap. Het startsein voor een nieuwe bedrijfsvorm werd gegeven en daarmee werd Bouwkundig Bureau Haverkamp een feit.

Het 20 jarig jubileum van ons bedrijf in 2016, was voor ons een goede aanleiding om te bouwen aan ons eigen toekomstperspectief. Het startschot van deze impuls is gegeven door de presentatie van een nieuwe, frisse huisstijl van Bouwkundig Bureau Haverkamp en het uiteenzetten van concrete plannen voor de toekomst. Jacob Haverkamp, zoon van André en Hannie, is al geruime tijd actief binnen ons bedrijf en speelt een belangrijke rol als bedrijfsopvolger. Met zijn komst krijgt een nieuwe generatie bouwers de kans een stempel te drukken op de toekomst van Bouwkundig Bureau Haverkamp én op de bouwwensen van onze opdrachtgevers.

Maak kennis met ons team

Wil je ons in het echt ontmoeten?

Wij geloven dat een gebouw pas klopt
als vorm en functie elkaar versterken.

De manier waarop we onze omgeving vormen naar de manier waarop we haar (wensen te) gebruiken vormt de basis van onze visie.

Wanneer je iets wilt bouwen, moet je een plan hebben. Een plan vraagt om antwoorden en weldoordachte beslissingen. Antwoorden vindt je door te doorgronden wat mensen nu precies willen. Dat is een reis op zich, waarbij het van belang is niet alleen na te denken over het probleem of de wens die zich nú manifesteert, maar zeker ook te kijken naar de mogelijkheden die in de onbekende toekomst verscholen liggen. Hoe men een gebouw gebruikt, of het nu een huis betreft of een werkplek, het gebruik van de ruimtes in een pand verschilt per persoon, per huishouden, per bedrijfstak en per cultuur.

Daarom bedenken wij gebouwen vanuit het hart
Wij luisteren bij de ontwikkeling van een gebouw niet naar onszelf en naar onze eigen artistieke aspiraties. In de eerste plaats gaan wij uit van de mens met al haar specifieke dromen en praktische wensen. Op die manier vormt zich als vanzelf een verdeling en distributie van ruimte. Die ruimtes vertalen zich vanuit het ‘hart’ naar buiten toe, waarna het exterieur zich op een creatieve manier naar het interieur schikt. Wij zijn er van overtuigd dat dit de beste manier is om te komen tot de beste woningen, de mooiste en meest functionele werkruimtes en de meest toekomstbestendige agrarische bedrijven.

Kostencalculator downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken de kostencalculator in jouw mail.