fbpx

Schuurwoning

Landelijk, licht én duurzaam

Een schuurwoning is een eigentijds architectonisch ontworpen woning die geïnspireerd is op traditionele landelijke schuren. Het kenmerkt zich door eenvoudige, rechthoekige vormen, natuurlijke materialen en een harmonieuze integratie in de omgeving.

Wij ontwerpen graag
uw schuurwoning​

Het ontwerpen van een unieke schuurwoning die bij jullie levensstijl en perceel past, is een uitdagend proces.
Onze kracht ligt in het benutten van de ontwerpvrijheid die schuurwoningen bieden, rekening houdend met jullie wensen qua looks.

Op deze pagina delen we stijlkenmerken, plattegrondvoorbeelden en inspirerende ontwerpen.

Voorbeeld plattegronden

De 9 stijlkenmerken
van een schuurwoning

1. Eenvoudige en rechthoekige vorm

Schuurwoningen hebben meestal een eenvoudige, rechthoekige vorm die doet denken aan traditionele schuren. Dit ontwerp maximaliseert de bruikbare ruimte en creëert een minimalistische uitstraling.

2. Grote, open ruimtes

Schuurwoningen staan bekend om hun ruime en open interieurs. Vaak hebben ze hoge plafonds en grote ramen die natuurlijk licht binnenlaten en een gevoel van ruimtelijkheid creëren. De plattegronden zijn open met weinig binnenmuren. Dit creëert een gevoel van ruimte en maakt het gemakkelijk om verschillende woonruimtes met elkaar te verbinden.

3. Gebruik van natuurlijke materialen

Deze huizen maken vaak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en metaal. Houten gevelbekleding is bijzonder populair en draagt bij aan de landelijke uitstraling.

4. Minimalistische gevel

De gevel van een schuurwoning is meestal vrij eenvoudig, met minimale ornamenten en decoratieve elementen. Dit draagt bij aan de moderne uitstraling.

5. Groot dakoverstek

Schuurwoningen hebben vaak een groot dakoverstek dat de gevel beschermt tegen weersinvloeden en schaduw biedt rondom het huis.

6. Grote glazen openingen

Om de connectie met de buitenomgeving te benadrukken, bevatten schuurwoningen vaak grote glazen openingen, zoals ramen en schuifdeuren. Deze bieden niet alleen een prachtig uitzicht op het landschap, maar zorgen ook voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

7. Duurzaamheid

Veel schuurwoningen worden ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Dit kan onder meer het gebruik van energie-efficiënte materialen, zonnepanelen en geavanceerde isolatie omvatten.

8. Landelijke omgeving

Schuurwoningen worden vaak gebouwd op ruime percelen op het platteland, hoewel ze ook in stedelijke gebieden voorkomen. Het ontwerp van de woning is bedoeld om te harmoniëren met de natuurlijke omgeving.

9. Eigentijdse interieurs

Hoewel de buitenkant van een schuurwoning een landelijke uitstraling kan hebben, zijn de interieurs meestal eigentijds en voorzien van moderne voorzieningen en afwerkingen.

Inspiratie

Schuurwoningen bieden ontwerpers veel vrijheid bij het creëren van het exterieur vanwege hun minimalistische, ruime en flexibele ontwerpkenmerken. Dit maakt ze aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en persoonlijke woonomgeving.

stap 1

ONTWERP

We inventariseren jullie wensen en vertalen dit in een ontwerp wat aansluit bij jullie manier van wonen.

stap 2

VERGUNNINGEN

We zorgen dat het plan voldoet aan de regels en verzorgen de benodigde vergunningen.

stap 3

WERKTEKENIGEN​

We werken de plannen technisch uit zodat alles tot in detail klopt aan jullie wens.

stap 4

BOUWBEGELEIDING

Tijdens de bouw staan we klaar voor al je vragen. Zo zorgen we de bouw zonder zorgen verloopt.

Fraaie ontwerpen
voor nieuwbouw woningen
Meer dan
30 jaar ervaring
Onafhankelijke
bouwpartner

Contact opnemen

Heb je een bouwkavel op het oog of in optie?
Ons team helpt je graag verder!

Kostencalculator downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken de kostencalculator in jouw mail.