fbpx

Nieuwbouw melkveebedrijf Spannenburg

Midden tussen de gestrekte landerijen van Tjerkgaast, ligt het nieuwe melkveebedrijf
van V.O.F. De Jong. Het familiebedrijf, dat zijn oorsprong kent in Spannenburg, wordt geleid door Johannes en Marije de Jong. Enige jaren geleden hebben zij de keus gemaakt om het bedrijf uit te breiden en zijn, om dit te kunnen realiseren, uitgeweken naar De Bolten in Tjerkgaast. Hier hebben zij een schitterend nieuw melkveebedrijf laten bouwen.

Johannes en Marije –  Omdat onze oude locatie in Spannenburg te weinig capaciteit had voor de uitbreiding van ons melkveebedrijf, hebben wij de keus gemaakt om ons bedrijf op een nieuwe locatie voort te zetten. Omdat onze familie al eerder op een prettige wijze met Bouwkundig Bureau Haverkamp had samengewerkt, was de keus voor ons al snel gemaakt. Gezamenlijk met Haverkamp hebben wij diverse nieuwbouwplannen onder de loep genomen en zijn we uiteindelijk met het project in Tjerkgaast aan de slag gegaan.

De aanloop naar de definitieve bouw heeft door alle procedures aardig wat tijd in beslag genomen. Desondanks was het wachten zeker de moeite waard. Zowel onze nieuwe woning als de nieuwe ligboxenstal bevallen ons erg goed. De overstap van de traditionele melkstal naar de melkrobot was wel even wennen. Voorheen molken wij 5 uur op een dag, nu staan er 2 melkrobots die het melken van ons hebben overgenomen.

Momenteel melken wij ± 90 koeien. De stal is echter zo gebouwd, dat wij een capaciteit hebben voor
± 150 koeien. Tevens is er ruimte om een 3e melkrobot in te bouwen. Mede dankzij Bouwkundig Bureau Haverkamp is ons bedrijf gereed voor alles wat de toekomst ons te bieden heeft.

Technische gegevens
staltype 6 rijen ligboxen, voerpad in midden (3-0-3)
lengte 62 meter
breedte 36 meter
melkstal Multibox melkrobot (Gea)
vloertype Swaans G2.2 eb G3.3

Meer weten over dit project?

Meer projecten

Kostencalculator downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken de kostencalculator in jouw mail.