fbpx

Verbreden ligboxenstal Oldeholtpade

In het Friesche dorp Oldeholtpade, gelegen in de gemeente Weststellingwerf, vind je Melk- en Veefokbedrijf “De Stellingwerverhoeve”. Het familiebedrijf, dat al sinds 1931 aan de Hoofdweg is gevestigd, wordt gerund door Geuje en Corrie Gorte-Ziel.
In 2013 hebben zij de keuze gemaakt, om het bedrijf verder uit te breiden en zijn hiervoor met diverse wensen en ideeën bij Bouwkundig Bureau Haverkamp binnen gestapt.

Geuje en Corrie Gorte-Ziel – Samen met Bouwkundig Bureau Haverkamp hebben wij de diverse uitbreidingsmogelijkheden besproken. We hebben alle  voor- en nadelen, met betrekking tot het verbreden en verlengen van de huidige stal, op een rijtje gezet. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen, om een uitbreiding aan de linkerkant van onze bestaande stal bij te bouwen.

Het door Bouwkundig Bureau Haverkamp opgestelde bouwplan was zo uitgewerkt, dat de uitbreiding precies binnen het toegestane bouwblok viel. Mede hierdoor is het traject van de vergunningsaanvraag ontzettend snel verlopen. De vergunning was al binnen 6 weken voor elkaar!

Het nieuw bijgebouwde stuk van de stal, heeft de capaciteit om 156 koeien te huisvesten. Het al bestaande stuk van de stal biedt ruimte aan 48 koeien. Voor onze melkkoeien hadden wij bij aanvang 2 melkrobots tot onze beschikking. In juni 2016 zal er een 3e robot bij worden geplaatst en willen wij doorgroeien naar ± 180 melkkoeien. Doordat wij tijdens het maken van onze plannen al rekening hadden gehouden met deze groei, is het opschroeven van onze capaciteit zonder al te veel hindernissen te realiseren.

Inmiddels is onze stal alweer 2 jaar in gebruik. De uitbreiding was een grote stap voor de toekomst van ons bedrijf. We zijn dan ook erg blij met het eindresultaat!
http://stellingwerverhoeve.weebly.com/

Technische gegevens
staltype 8 rijen ligboxen, voerpad aan zijkant (0-6-0-2)
lengte 47 meter
breedte 50 meter
melkstal 3 melkrobots (Lely)
vloertype Anders Beton Eco-Vloer

Meer weten over dit project?

Meer projecten

Kostencalculator downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken de kostencalculator in jouw mail.