fbpx

Bijlsma Hijs- en Heftechniek

Bijlsma Hijs- en heftechniek te Joure, is al sinds 1984 gespecialiseerd in kwalitatieve hijs- en hefmiddelen. Onder leiding van Arjan Rijpkema en Jelle de Jong bouwt het bedrijf vooruitstrevend aan haar toekomstperspectief.

Sinds 2006 staan wij samen aan het roer van Bijlsma Hijs- en heftechniek.
Begin 2009 hebben wij onze wensen en ideeën voor het bedrijf omgezet naar een duidelijk doel, “het digitaliseren en centraliseren” van Bijlsma. De wens om Bijlsma op één locatie te centraliseren, stelden wij daarbij voorop.

Wij waren op zoek naar een partij die onze wens vanuit praktisch en functioneel oogpunt kon benaderen.
Met die reden zijn wij, met plannen om een nieuw pand te bouwen, bij Haverkamp binnengestapt.
Onze plannen werden gewijzigd op het moment dat een unieke kans voor de verbouw van een bestaand pand op ons pad kwam. De tekeningen en financiële begrotingen die wij gebruikt hadden voor het nieuwbouwplan waren zo helder gespecificeerd, dat wij deze voor de verbouw optie als leidraad konden gebruiken. Dit in combinatie met het vakkundige advies van Haverkamp, zorgde ervoor dat wij binnen vier dagen konden schakelen en over konden gaan tot de aankoop van ons huidige pand.

Een aanbesteding met zes aannemers uit ons eigen klantenbestand, heeft de keus van onze aannemer bepaald.
Voor het installatiewerk hebben drie installateurs ieders een eigen plan opgesteld. Wij lieten ze zelf oplossingen voor ons pand bedenken. Dit maakte het maken van een keuze complexer maar gaf ons meer zicht op de mogelijkheden.

Mede door de duidelijke tekeningen en het goed omschreven bestek, is de bouw soepel verlopen. André had een strakke planning voor de verbouw opgesteld. Het liet ons hier en daar wat kreunen en steunen maar de opleverdatum is op de dag na gehaald.

Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat. Mede dankzij Bouwkundig Bureau Haverkamp hebben wij nu een functioneel pand, dat gereed is voor de toekomst van Bijlsma Hijs- en heftechniek.

Meer weten over dit project?

Meer projecten

Kostencalculator downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken de kostencalculator in jouw mail.