fbpx

Klassieke woning in Woudsend

In de waterrijke woonwijk It Skar te Woudsend, prachtig gelegen aan open vaarwater, treffen we de stijlvolle woning van de familie Nagelhout aan. Eduard en Tollina hebben de woning in 2007 geheel naar eigen wens laten bouwen en genieten samen met dochter Tyanne en zoon Jacco, al jaren van “hun eigen plekje”.

De “roots” van ons gezin liggen aan de Midstrjitte in Woudsend, in het ouderlijk huis van Eduard. Bijzonder om te noemen is het feit, dat Eduard hier 45 jaar van zijn leven heeft doorgebracht. In de laatste 18 jaar daarvan hebben wij er samen gewoond en zijn onze kinderen Tyanne en Jacco geboren. Het huis was voorzien van een aantal hoge opstappen. Deze werden, vanwege fysieke klachten, erg hinderlijk voor Tollina. Hierdoor ontstond de behoefte aan een nieuwbouwwoning met een slaap-en badkamer op de begane grond en hebben we ons vertrouwde huis aan de Midstrjitte in de verkoop gezet.

Het proces van planvorming heeft ongeveer 4 jaar geduurd. Bouwkundig Bureau Haverkamp heeft ons hierbij super begeleid. Een eerste plan werd uitgewerkt maar is door omstandigheden aan de kant geschoven. Een jaar later zijn we opnieuw bij de basis begonnen en is er een compleet nieuw plan opgesteld. Door het vakkundige advies en de duidelijke tekeningen van Haverkamp, kregen we gelijk een helder beeld van de indeling en uitstraling van ons nieuwe huis. Dit moest het worden!

Haverkamp heeft alle definitieve stukken, met in achtneming van de juiste wet- en regelgeving, ingediend bij de gemeente. Ons plan werd goedgekeurd en de laatste voorbereidingen van het bouwproces konden worden afgerond. De daarbij behorende aanbesteding hebben we als bijzonder ervaren, waarschijnlijk maken we dit ook maar één keer in ons leven mee. Over de bouwwerkzaamheden zijn we tevreden. Het is soepel verlopen en er zijn weinig strubbelingen geweest.

Het eindresultaat is prachtig. Het huis geeft ons een trots en eigen gevoel, heel bijzonder! Tevens is het huis zo gebouwd dat ook Tollina zich volledig kan redden, zonder hierbij enige ongemakken te ervaren.

In de toekomst zouden we zo weer naar Haverkamp stappen, geen discussie over mogelijk. Ze stonden altijd voor ons klaar en kwamen altijd op korte termijn terug op onze vragen.

Meer weten over dit project?

Meer projecten

Kostencalculator downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken de kostencalculator in jouw mail.