fbpx

Nieuwbouw ligboxenstal Hantumhuizen

In de kop van Nederland, het Friese Hantumhuizen, woont de familie Wijbenga. Vader Andries, moeder Trix, zoon Jesse en dochter Femke, zijn de 6e generatie bedrijfsopvolgers in de familie. Mede door hun passie voor koeien hebben zij met het bedrijf, dat voorheen dienst deed als gemengd bedrijf, de overstap gemaakt naar de melkveehouderij.

Onze bestaande ligboxenstal voldeed niet aan het toekomstperspectief dat wij voor ons bedrijf in gedachten hadden. Met onze wensen voor de bouw van een nieuwe ligboxenstal onder de arm zijn wij op zoek gegaan naar de juiste partij om onze plannen op papier te zetten. Door de positieve ervaringen van een collega met Bouwkundig Bureau Haverkamp, zijn wij ook bij de familie Haverkamp terecht gekomen.

In het grote perspectief hadden wij nog geen concrete plannen. Wel namen wij de routing in de stal als belangrijk uitgangspunt voor de bouw. Al sparrend met André kwamen de meeste wensen en ideeën op tafel. Mede dankzij zijn deskundige advies vanuit timmermansoog, konden plannen gelijk doorgevoerd of weggestreept worden.

De bouw is gestart in juni 2014 en de stal is in maart 2015 opgeleverd. De bouw is vlot verlopen en de timmermannen konden goed hun werk doen. De bouwtekeningen waren zo duidelijk dat wij André nooit gevraagd hebben om te komen, hij kwam altijd op eigen initiatief een kijkje nemen.
Op de momenten dat wij het advies van Bouwkundig Bureau Haverkamp wél nodig hadden, stond het team altijd klaar. De lijnen waren kort, de benodigde expertise was aanwezig en misschien nog wel het belangrijkst, het voelde altijd vertrouwd.

Met het eindresultaat zijn wij erg tevreden. Wij hebben het gevoel dat, als we opnieuw zouden moeten bouwen, we het precies hetzelfde zouden doen. De ligboxenstal kan meegroeien met het toekomstperspectief van ons bedrijf en daarmee ook met de volgende generatie.

Technische gegevens
staltype 6 rijen ligboxen, voerpaden aan zijkant (0-6-0)
lengte 106 meter
breedte 44 meter
melkstal 2 x 30 swing over met snelwissel (DairyMaster)
vloertype Anders Beton Eco-Vloer

Meer weten over dit project?

Meer projecten

Kostencalculator downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken de kostencalculator in jouw mail.